Living area
About 184 m²
Content
About 705 m³
Year built
Built in 2008
Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)

Menno van Coehoornstraat 3

4811 AV, Breda (Noord-Brabant)

Dit indrukwekkende herenhuis is gelegen op een prachtige woonlocatie, grenzend aan de singel en op steenworp afstand van het Valkenberg Park.

De woning maakt als herenhuis deel uit van het prestigieuze project ‘Heren van Breda’. Dit project kenmerkt zich door een hoogwaardige bouwkwaliteit, een eigentijdse statige architectuur met een knipoog naar weleer, de historische Kloosterlocatie in het centrum van de stad en een duurzaam en zeer energiezuinig verwarmingssysteem (alsmede koeling) middels bronwarmte.

Naast een royale woonkamer met een plafondhoogte van 3.2 meter beschikt de woning over een luxe woonkeuken, 2 separate toiletruimten, badkamer, 4 ruime slaapkamers (mogelijkheid tot 5), waskamer, berging, 2 eigen parkeerplaatsen onder de woning en een heerlijk stille achtertuin, ideaal gelegen op het westen. Dankzij een optimaal isolatiepakket, het duurzame warmtesysteem en de zonnepanelen op het dak is de woning bijzonder energiezuinig (energielabel A).

De directe omgeving rond de woning is met de herontwikkeling van de spoorzone de afgelopen jaren prachtig getransformeerd met behoud van cultuurhistorische waarden, beeldbepalende gebouwen en biedt een ideale mix aan wonen, werken, ontspanning en cultuur.

Vanaf deze centrale locatie zijn de Grote Markt, restaurants en winkels, (basis)scholen, theater, diverse musea en alle voorzieningen op cultureel-, culinair-, en uitgaansgebied die het stadscentrum te bieden heeft op korte loopafstand gelegen. Het NS-station ligt om de hoek en de diverse uitvalswegen zijn eveneens eenvoudig bereikbaar.

Voor een juiste indruk van deze prachtige woning is een bezichtiging van harte aan te bevelen!

Bouwjaar: 2008
Woonoppervlakte ca. 184m²
Inhoud: ca. 705m³
Overige inpandige ruimte: ca. 14m²
Aanvaarding: uiterlijk augustus 2023*

INDELING
Begane grond:
Entree/hal (ca. 4.14 x 2.08m) met de meterkast (9 groepen, kookgroep en 3 aardlekschakelaars), toegang tot de kelder met de eigen berging en 2 parkeerplaatsen en de halfbetegelde toiletruimte voorzien van een hangend closet met inbouwreservoir, fonteintje en mechanische afzuiging.
De royale woonkamer (ca. 7.65 x 5.45m) beschikt over een prachtig hoog plafond (3.20m), een trapkast, dubbele openslaande deuren naar de tuin en een prachtige lichtinval en optimale tuinbinding door de grote raampartijen. De woonkamer is afgewerkt met een mooie verlijmde bamboe parketvloer, afgewerkt met een white wash finish en net zoals alle vertrekken voorzien van individueel instelbare vloerverwarming en vloerkoeling.
De open keuken ( ca. 4.14 x 3.30m) aan de voorzijde van de woning beschikt over een dubbele wandopstelling met veel onder- en bovenkastruimte en diverse inbouwapparatuur waaronder
Een 4-pits inductie kookplaat, afzuigkap (recirculatie), vaatwasser, koelkast, vrieskast (3 laden), apothekerskast, magnetron, heteluchtoven. Mechanische ventilatie en een 1.5 spoelbak. Naast een plafondhoogte van 3.2 meter beschikt de keuken over een nette tegelvloer (met verwarming en koeling) en een prachtig uitzicht over de singel.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer, de trapopgang naar de tweede verdieping en de halfbetegelde toiletruimte voorzien van een hangend closet met inbouwreservoir, fonteintje en mechanische afzuiging.
Slaapkamer 1 (ca. 4.89 x 3.30m) is gelegen aan de voorzijde van de woning. Vanuit deze slaapkamer is er een mooi uitzicht over de singel.
Slaapkamer 2 (ca. 3.00 x 2.08m), eveneens gelegen aan de voorzijde.
Slaapkamer 3 (ca. 5.45 x 4.44m) is gelegen aan de achterzijde van de woning. Deze bijzonder ruime master bedroom is voorzien van dubbele openslaande deuren naar het Frans balkon en biedt een heerlijk vrij en groen uitzicht tot aan de Grote Kerk in de verte.
Alle slaapkamers zijn afgewerkt met een vinylvloer en voorzien van per ruimte individueel instelbare vloerverwarming en -koeling.
De geheel betegelde badkamer (ca. 3.30 x 2.42m) is voorzien van een ligbad, een royale inloopdouche, dubbele wastafel in meubel, badkamerkast, designradiator, mechanische ventilatie en vloerverwarming.

Tweede verdieping:
De open zolderkamer / slaapkamer 4 (ca. 8.15/4.38 x 5.45m) biedt een scala aan gebruiksmogelijkheden en hier kunnen eenvoudig 2 slaapkamers (eventueel met een extra badkamer) worden gerealiseerd. De ruimte beschikt over een hoog plafond tot 4.13m in de nok, 2 dakkapellen aan de voorzijde, een dakraam aan de achterzijde, diverse bergmogelijkheden achter de schotten, een wastafel in meubel en vloerverwarming en -koeling.
Was-, bergruimte (ca. 3.70 x 2.69m) met de aansluitpunten ten behoeve van de wasapparatuur, de WTW installatie, de omvormer voor de zonnepanelen en een kleine boiler voor de warmwatervoorziening van de vaste wastafel.

Kelder – berging - parkeerplaatsen:
Vanuit de entreehal is er middels trap toegang tot de kelderverdieping onder de woning. Deze bestaat uit een hal (ca. 4.37 x 2.12m) met veel bergruimte en toegang tot de inpandige berging (ca. 4.37 x 3.25m) met plaats voor de fietsen.
Vanuit de berging is er toegang tot de 2 eigen parkeerplaatsen. Deze 2 eigen parkeerplaatsen liggen tegen de woning aan en door de situering kunnen er zelfs 4 auto’s staan zonder iemand te hinderen.
De parkeergarage is afgesloten middels een elektrisch snelvouwhek met afstandsbediening.
Mocht u een elektrische auto rijden, dan kan er vrij eenvoudig een laadpaal, -kast worden geplaats tegen de buitengevel van de berging, grenzend aan de eigen parkeerplaatsen.

TUIN
De achtertuin (ca. 8.86 x 5.65m) is gesitueerd op het westen en hier kan tot in de late uurtjes van de zon worden genoten. De tuin is heerlijk stil en biedt een vrij uitzicht met volop privacy over de achterliggende diepe tuinen van de woningen aan de Delpratsingel.
De tuin beschikt over een terras in hardhouten vlonderplanken tegen de achtergevel en een tweede terras in Chinees hardsteen aan de achterzijde. Voorts beschikt de tuin over een achterom, heg, borders met een gevarieerde beplanting, een buitenkraan, regenton en een groot elektrisch zonnescherm met afstandsbediening.
Ook kan gebruik gemaakt worden van de kindvriendelijke gemeenschappelijke tuin met speelveld, speeltoestel en zitmeubilair, welke alleen toegankelijk is voor de bewoners en kinderen van het complex.

ZONNEPANELEN
Ter ondersteuning van de elektriciteitsbehoefte is het dak van de woning in 2021 voorzien van 4 zonnepanelen. De omvormer is reeds geschikt voor uitbreiding van dit aantal.

VERENIGING VAN EIGENAREN
Aangezien het herenhuis deel uitmaakt van een complex, is er sprake van een vereniging van eigenaren. Als koper wordt u automatisch lid van deze vereniging. De bijdrage aan de VvE bedraagt thans ca. € 41,21 per maand voor de woning. Hierbij inbegrepen de opstalverzekering, onderhoud binnentuin en overige gezamenlijke ruimten. De VvE bijdrage voor de parkeerplaatsen bedraagt thans ca. € 25,16 per parkeerplaats. De stukken van de (gezonde) VvE zijn op verzoek in te zien.

BIJZONDERHEDEN
- * Als leveringsdatum staat ‘uiterlijk augustus 2023’ genoemd. Deze gewenste datum heeft te maken met de oplevering van de nieuwe woning van verkoper. Uiterlijk augustus kan in praktijk ook enkele maanden eerder worden;
- De woning is optimaal geïsoleerd en beschikt over energielabel A;
- Dankzij het optimale isolatiepakket en de duurzame verwarmingsinstallatie bedragen de stookkosten voor de imposante woning slechts € 149,- per maand;
- De woning beschikt over een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning (WTW);
- De woning is voorzien van hardhouten kozijnen met HR ++ beglazing waarbij de openslaande delen zijn uitgevoerd in een draai-/kantelsysteem;
- Er is een gezamenlijke tuin voor de bewoners met speeltoestellen voor de kinderen en picknicktafels voor de ouders;
- Alle vertrekken beschikken over een vloerverwarming en vloerkoeling welke per ruimte individueel is in te stellen;
- Er is een collectief duurzaam warmtesysteem aanwezig. Door middel van een bronpomp wordt bodemwater gepompt waar warmte aan wordt onttrokken. Dit energiezuinige en milieuvriendelijk systeem zorgt dat de onttrokken warmte via een warmtewisselaar in de installatie komt, waarna de warmte via verdelers in het vloerverwarmingssysteem van de woning komt. In de woning zijn dus geen wandradiatoren aanwezig. Tevens kan het vloerverwarmingssysteem in de zomer gebruikt worden om de woning te koelen;
- Buitenkozijnen zijn in 2021 geschilderd;
- De woning beschikt over 2 eigen parkeerplaatsen onder de woning;
- Voor bezoekers is er de unieke mogelijkheid om via de ParkApp tegen een tarief van slechts € 0.25,- per uur te parkeren in de omgeving;

ALGEMEEN
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM, VastgoedPRO, VBO Makelaar, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen;
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopakte ondertekenen. Partijen kunnen derhalve aan een mondelinge overeenkomst geen rechten en plichten ontlenen;
- Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Floor plans

Transfer

Asking price
€765,000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
By arrangement (preferably early August 2023)

Construction

Object type
Mansion, end house
Type of construction
Existing construction
Year built
2008
Type of roof
Saddle roof covered with tiles

Area and content

Living area
184 m²
Content
705 m³
Other indoor space
14 m²

Classification

Number of rooms
6 rooms (4 bedrooms)
Number of bathrooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Bathtub, double sink, vanity unit, walk-in shower, underfloor heating
Number of residential floors
4 residential floors
Facilities
Mechanical ventilation, TV cable, outdoor blinds, French balcony, skylight, solar panels, balanced ventilation

Energy

Energy label
A
Energy label registration
31-07-2015
Isolatie
Roof insulation, wall insulation, floor insulation, double glazed, fully insulated, hr glass
Heating
Block heating, underfloor heating throughout, heat pump, heat recovery system
Hot water
Central facility

Outdoor space

Location
On water, On quiet road, In the center
Garden
Backyard
Backyard dimensions
50 m² (8.86 meters deep and 5.65 meters wide)
garden location
Located on the west and and accessible from the back

Storage

Barn / storage room
Indoor
Facilities
Equipped with electricity

Garage

Type of garage
Parking basement

Parking

Type of parking facility
Parking garage, parking permits

Energy consumption in Breda

Energy label this property

Energielabel A

Publishing energy label: 31-07-2015

Power consumption per year

3200 kWh

(Average corner house in Breda)

Gas consumption per year

1120 m³

(Average corner house in Breda)

* Figures are from CBS and are intended as an indication and may vary for this property

Indication of mortgage costs

Own deposit:
Savings / surplus value

Interest:
Lowest 10-year interest rate

Lowest 10-year interest rate

3,99% - Tulp Hypotheken Riant... - NHG


4,39% - Vista Hypotheken Hypot... - 100%

Lowest 20-year interest rate

4,15% - Tulp Hypotheken Riant... - NHG


4,52% - Attens Hypotheek - 100%

Lowest 30-year interest rate

4,25% - HollandWoont Hypotheek - NHG


4,57% - Attens Hypotheek - 100%


Mortgage:

Gross monthly expenses: € 0 p/m

Net monthly expenses: € 0 p/m

How do we calculate this?

The interest rate is based on the lowest 10-annual fixed rate for one mortgage part. The interest rate listed (4.39% zonder NHG) was checked on 10-06-2023. This calculation is based on an annuity mortgage that is fully repaid, with monthly payments remaining the same throughout the term. Actual interest and net monthly payments may vary depending on your personal situation and the mortgage lender. Please consult a financial advisor for an accurate calculation and advice. No rights can be derived from this calculation; it serves only as an indication.

Documentation

Cadastral map

Living Environment

Land Registry PDF

BAG extract

Floor plans PDF

Energy label A

Questionnaire B Menno van Coehoornstraat 3 Breda

Business list Menno van Coehoornstraat 3 Breda

Property information - Breda B 8730 A180

Property information - Breda B 8730 A181

Property information Breda B 8730 A75

Classification_garage_parking_per_group_owners.

Multi-year forecast_2021

Deed of subdivision association PP

Demarcation drawing of the association PP

Balance sheet and results

Budget 2023

Internal_Regulations

Financial statements current fiscal year

Financial statements prior fiscal years

Annual report 2021

Multi-year forecast 2022 draft

Splitsakte_head

Split drawing head

WOZ valuation report

Visit our website

Bid on this property

Viewing solar borders

On the map

Residents in Breda

Total population
17105 inhabitants
Men
51%
Women
49%

Residents in Breda

up to 15 years
7%
15 to 25 years
20%
25 to 35 years
38%
45 to 65 years
20%
65 and older
14%

Households in Breda

Single without children
65%
Multi-person without children
24%
Households without children
89%

Households in Breda

Households with one child
4%
Households with multiple children
8%
Households with children
12%

Homes in Breda

Houses before 1945
29%
Houses between 1945 and 1965
1%
Houses between 1965 and 1975
2%
Houses between 1975 and 1985
26%
Houses between 1985 and 1995
11%

Homes in Breda

Homes between 1995 and 2005
13%
Homes between 2005 and 2015
16%
Homes after 2015
2%
Rental properties
70%
Homes for sale
30%

Other in Breda

Average WOZ value
€ 242.000,-
Persons under 65 with benefits
9%

Other in Breda

Addresses per km²
3833
Urbanity (scale of 1 to 5)
100%
Postcode kaart 4811 Gemeente kaart breda

MB Makelaars

If you have any questions or would like to schedule a viewing, please use the form to the right. You will be contacted shortly thereafter.

Reviews MB Makelaars

Menno van Coehoornstraat 3, Breda

€765,000 k.k. - Sold